laatste Maandag ????? - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van annemieke raatsie - WaarBenJij.nu laatste Maandag ????? - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van annemieke raatsie - WaarBenJij.nu

laatste Maandag ?????

Door: Annemieke

Blijf op de hoogte en volg annemieke

13 Augustus 2007 | Frankrijk, Nantes

Een strand weekend met mooi weer in La Baule, waar ik genoten heb van iedereen om me heen, Beryl, Jamey, John, Nicole, Rudy, Alfie, Blanch, Liesbeth en Jeroen, toch had ik het wel moeilijk, ik zag heel erg tegen vandaag op om de uitslag van alle bloedwaardes te horen.
Het liefst had ik de hele dag gehuild, tegen iedereen aan geschopt, en was hard weg gerend, ik kan niet uitleggen waarom, maar mijn gevoel was zo dubbel en ik had het moeilijk met mezelf.
Na een klein stukje lopen ben ik al buiten adem, hijgen begint bij mij te horen bij alles wat ik doe en dat ken ik niet, als ik eraan denk kan ik wel weer huilen, waarom ben ik niet gewoon de Annemieke die ik altijd was en wil zijn?
Het was afwachten wat de bloedwaardes zouden zeggen en dan weet ik meer.
Vandaag was het dan zover na een paar vrije dagen mocht ik weer.
Liesbeth en Nicole gingen met me mee naar ziekenhuis en we vertrokken al om 08.30, lekker vroeg en hopelijk vroeg klaar was de gedachten erachter, met wel een zenuwgevoel van mij.
Om 08.55 instaleerden we ons in de wachtkamer van het priklabaratorium en lieten ons een paar keer zien.
De dames hadden een top tactiek, alle gekheid werd uit de hoge hoed gehaald om mij maar zoveel mogelijk af te lijden, met rolstoelen door de gang heen rijden tot silly walks.
Na 45 minuten kwam de meest zuur kijkende verpleegster die mij zou gaan prikken en ook een poging waagde, en mij notabene vroeg of ze daar moest prikken, nadat de naald erin zat en niet goed, trok ik hem erweer met een ruk uit, en ze begreep dat een tweede poging niet getolereerd zou worden door mij.
Daar kwam de tweede die een poging mocht ondernemen en die was in één keer goed gelukkig, een uur wachten zou volgen in het parkje voor het ziekenhuis met veel gelach van ons drieen.
Om 10.30 gingen we weer richting artsen voor de uitslag, Dr.Salaun was er deze keer, wonder boven wonder, en natuurlijk Dr.Frenel, ik was zenuwachtig want het liefst wil ik nu zo snel mogelijk naar huis, ik heb het gehad, maar ik weet waarvoor ik hier ben en ik moet niet zeuren, toch is dat gevoel moeilijk te onderdrukken.
Daar zatten we met z'n allen voor de uitslag, Dr.Salaun nam het woord en keek mij aan.
De leucocytes waren do 3,20 en nu 3,80.
De plaquettes waren do 46000 en nu 85000.
De Poly.Neutrophiles waren do 1800 en nu 2650.
De hemaglobine was do 8,9 en vandaag 8,4 het enige wat naar beneden is gegaan zijn dus de rode bloed lichaampjes, logisch verklaarbaar dat ik het zo benauwd heb, te weinig zuurstof heb ik.
Ze gebruiken hier een andere waarde de hemaglobine moet hier tussen de 11,5 en 15 liggen en bij mij is die dus nu 8,4
We hebben afgesproken dat ik donderdag weer een bloedcheck heb en als de hemaglobine dan nog zo laag is krijg ik do of vr een bloedtransfusie, als dat goed gaat mag ik het weekend naar huis.
Alles hangt dus af van donderdag en mijn rode bloed lichaampjes.
Ik ga er gewoon vanuit dat ik Maandag Beryl naar school kan brengen en dit weekend Nathan in mijn armen kan vast houden, oh wat zou dat heerlijk zijn.
De folow up met nantes zal rond 5 September en 5 December zijn dan moet ik hier weer één dagje naar toe, met een PETscan, CTscan en de bloedwaardes van CEA en calcitonine die ik Nederland dan gemaakt heb.
Dan weten we ook of de behandeling heeft aangeslagen.
Nog een spannende tijd voor de boeg en afwachten tot Donderdag.
Nu nog een dagje mooi weer en een kus vanuit Nantes met hopelijk de laatste dagen te gaan.
Annemieke

• 13 Augustus 2007 - 11:00

Edith:

Wat geweldig lieverd, dit fantastische bericht !! We gaan er gewoon van uit dat je in het weekend naar huis komt. Hou je deze week heel rustig zodat donderdag alle bloedwaardes o.k. zijn. Sterkte met de laatste loodjes. Een dubbeldikke pakkert van Bob & Edith

• 13 Augustus 2007 - 11:10

Sabine:

Wow lieverd, brok in mn keel en tranen in mn ogen. Het klinkt als veelbelovend en goed nieuws!!! Nog even afwachten tot donderdag... God wat hoop ik dat je naar huis mag (EINDELIJK). I zal alle kaarsen die ik heb aansteken vanavond hier in Seillans, voor jou!
    Geniet nog maar even van het strand, en elkaar!
    We zitten hier (zoveel mogelijk, anders kunnen we niets meer doen) met fingers crossed!!!!
    Love,
    Sabine

• 13 Augustus 2007 - 11:35

Edwin:

Wat een gevecht, wat een thriller, maar je bent aan de winnende hand, het gaat je gewoon lukken! Volgende week ben je veilig terug in Amstelveen. Hoewel, veilig... Gehoord dat ze een avondwinkelier om zeep hebben geholpen in dat brave Amstelveen? Om de hoek bij m'n moeder, ze is er helemaal ondersteboven van. Maar goed, dat is weer een heel ander verhaal. Veel sterkte, Annemiekje, ik duim voor je uitslagen van donderdag as! x Edwin

• 13 Augustus 2007 - 12:32

Elma:

Lieve schat, dat klinkt allemaal hartstikke goed en hoopgevend! Ik ga er absoluut van uit dat je donderdag hoort dat je heerlijk naar huis mag!
    Dikke knuffel,
    El

• 13 Augustus 2007 - 13:05

Esther:

goed zeg wat ben ik blij voor jullie,voor jou speciaal natuurlijk het gaat je echt lukken hoor Annemieke.
    Maar uh veilig Amstelveen zou ik niet zeggen hoor mijn voorganger heeft het ook al gezegd maar flair fassion is ook overvallen zeg maar tegen John.
    Nou lieverds kus voor jullie allemaal.
    groet Esther

• 13 Augustus 2007 - 13:09

Christiaan:

Hey daar,

Dat is allemaal goed om te horen,
    Moeder en ik zitten allebei dit te lezen..
    Ik ben zeer blij voor je, dat deze bloedwaardes allemaal goed zijn.
    Toch allemaal goed gedaan, het race-circuit van Zandvoort was geweldig en we hopen volgend jaar weer te gaan, met de hoop dat je zin hebt om mee te gaan volgend jaar..
    Mam, was zeer vrolijk en het was een zeer mooie dag..
    Moeder heeft weer wat nieuws opgelopen, maar dat zal je allemaal vanzelf wel horen.
    Ik denk dat ze je van de week wel weer sms't want ze moet a.s do. weer ook een check doen dans l'hopital
    Voor de komende week, veel succes :-), en groeten van belle Rottredamme :)

Anita + CJ

(En ja, we zijn nog op tv gekomen :-))

• 13 Augustus 2007 - 13:17

Anita:

He Annemiekje,

Natuurlijk ga jij dit weekend naar huis, je bent nu lang genoeg in La France geweest. Het wordt tijd dat je die potten pindakaas zelf gaat kopen vind je ook niet? He meid ik duim voor je en nu aftellen maar!

• 13 Augustus 2007 - 14:45

Hadas:

Dat is goed nieuws meissie...je hebt mij al weer verslagen met de bloedplaatjes, zet 'm op!!!!!!!!! Het weer is hier vandaag ook lekker, vakantiegevoel! Ga lekker genieten deze week met iedereen om je heen, alles gaat goed komen en jij brengt gewoon Beryl zelf naar school. Hou vol, je bent er bijna, dikke kus voor jou en voor de rest x

• 13 Augustus 2007 - 15:30

Nathalie:

wat een super goed nieuws .ik weet zeker dat je maandag beryl naar school brengt want ,als jij iets wilt dan lukt jou dat.zet hem op nog maar heel even .dikke kus nathalie.

• 13 Augustus 2007 - 18:34

Denise:

jeetje annemiek, wat moet jij een enorme kracht bezitten om zo nuchter over de behandeling te vertellen, hoe is het met mijn johnnieboy? kan joey al zijn rijlessen gaan reserveren bij hem? ik vind het heel moeilijk om de juiste woorden te vinden om je moed in te spreken maar misschien met de wetenschap dat wij hier in amstelveen aan je denken geeft je misschien wat extra power! liefs voor je gezin. denise en raymond.

• 14 Augustus 2007 - 07:07

Gerda:

wat een zware laatste loodjes...maar voor het goeie doel!!lieve Annemieke , hou je taai en probeer toch maar te genieten van wat wel goed is,alle fantastische mensen om je heen!!veel sterkte,groeten GERDA

• 14 Augustus 2007 - 10:51

Claire:

Dikke very very very good luck zoen!

• 14 Augustus 2007 - 12:14

Franklin:

oke dan bedankt voor je mailtje annemiek.

Liefs franklin

• 14 Augustus 2007 - 13:28

Joke Daan De Witte:

Lieve annemieke en john

We leven intens met jullie mee.
    Vooral nu bij mij zelf die rot ziekte
    is terug gekomen. maar door Annemiekes positiviteit probeer ik er ook maar weer
    het beste van te maken.
    Kind wat moet je veel doorstaan en dan nog zo jong.
    Wij duimen voor jullie en ik hoop dat
    donderdag de uitslag goed is. Dikke kus,
    Daan en Joke.

• 14 Augustus 2007 - 14:23

Sharon:

Hoi Annemiek,

Sorry,sorry, ik heb al weken niet meer berichtje achter gelaten.
    Want ik had drie weken lang gips om.
    Ik had vingers gebroken vandaar kon ik niet typen.
    Het spijt me annemiek,
    En hoop ik dat je goed voelt, en ik heb net gelezen ben ik echt heel trots op je dat je echter doorzetten hebt gedaan.
    En eindelijk mag je binnenkort lekker naar huis met eigen gezin en je man en heerlijk eigen bank, spullen en eigen bed, enz zalig.
    En sorry sorry,heb ik ook geen kaartje gestuurd voor jou dat vind ik heel erg stom van mij, is echt onbeleef van me sorry meid.
    Ik hoop dat je kan mij vergeven.
    Gezond terug naar huis.
    We spreken elkaar nog gauw.

Kus Sharon&Ed en Samuel van Dijk..

• 14 Augustus 2007 - 17:45

Gennie:

Hey Annemieke,

Mooi dat het allemaal weer een stuk beter gaat! Je zei het zelf: ik ga dit winnen!
    Had bij jou ook niet anders verwacht en volgende week verwacht ik dat je gewoon weer in Amstelveen bent!
    Sterkte komende week en ook veel plezier met alle vrienden/familie die nu bij je zijn in Frankrijk!
    X Gennie

Verslag uit: Frankrijk, Nantes

Lieve vrienden,

Eigenlijk is er GEEN keus, hoe moeilijk het ook is.

Het vangnet zou het vangnet niet zijn als ze niet iets ondernomen hadden.

Vrijdag 15 Juni is de eerste injectie.
Wat houdt dat in.................................

Als dit mijn reding is, heb ik het er zelfs graag voor over.

Graag de fanfare en de olifanten voor het ziekenhuis!!!!

Nicole is natuurlijk geweldig, met haar gezin achter haar, hoe ze mij steunt.

Hier de volgende gegevens die van belang zijn.

Mobile telefoon Annemieke in Frankrijk

Citea Nantes L'Aubiniere
Chem. du Chteau de l'Aubiniere2 rue des Citrines
44300 Nantes
France

Heel erg veel liefs en tot gauw.

Annemieke

PS wie mijn vorige site uit 2003 wil lezen, het adres is:

15 September 2007

40 JAAR, nooit verwacht !

30 Augustus 2007

Uitslag en de zenuwen !!!!

29 Augustus 2007

Nederlandse scans

21 Augustus 2007

Ik leef weer !

19 Augustus 2007

Eindelijk
annemieke

Lieve vrienden, Ik weet bijna niet hoe ik moet beginnen want er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd, ik word door mijn emoties heen en weer geslingerd maar ik ga het toch proberen. Zoals jullie weten ben ik in Sept 2006 en in Jan 2007 voor de laatste keer geopereerd en blijkt dat mijn tumor marker niet daalt, maar zelfs 40% de afgelopen twee maanden is toe genomen. Er moest dus wat gebeuren en Prof Pinedo zou geen Prof Pinedo zijn, als hij al niet jaren voor mij aan het rond kijken is wat ik kan doen, behalve opereren en afwachten hoe mijn tumor groeit. Hij kwam met de optie om naar Nantes te gaan in Frankrijk, waar er een methode in een vroeg stadium is, voor mijn vorm van kanker en waar ik behandeld kan worden. Na 6 maanden en vele onderzoeken, scans, beenmerg puncties en andere onderzoeken hebben we besloten dat ik het ga doen. Wat inhoud dat ik voor 2,5 maand in Nantes moet gaan wonen en in het ziekenhuis behandeld ga worden. Het moeilijke daaraan vind ik, Beryl, Nathan, Jamey en John achter te laten, niet werken, en gewoon weg uit mijn omgeving naar Frankrijk terwijl ik geen woord frans spreek. En het niet weten wat me daar staat te gebeuren, best spannend allemaal en dat is nog zacht uitgedrukt. Na heel erg lang na gedacht te hebben (mischien had ik al het JA antwoord al diep van binnen gegeven), heb ik dan de beslissing genomen om het te doen. Eigenlijk is er GEEN keus, hoe moeilijk het ook is. Niets doen, dat lost niets op, en dan weet ik het antwoord al, en dat zint mij zeker niet. Aktie ondernemen daar ben ik meer van, en dan hoop, droom, bid en wens ik, dat ik nog een heel lang leven samen met mijn gezin kan hebben, ondanks de kanker die er in mijn lichaam huist. Het vangnet zou het vangnet niet zijn als ze niet iets ondernomen hadden. Ze hebben mij ten eerste met alles ondersteund wat ik me maar kan bedenken, tot een "help annemieke Nantes door" mail aan bekenden toe. Ik ben met Nicole 29 en 30 Mei al naar Nantes geweest om kennis te maken met de arts aldaar en alles door te spreken. We hebben woonruimte in Nantes gevonden en die bekeken, afijn alles is geregeld wat er geregeld moest worden. Nu is de het zover, ik vertrek met Nicole as Donderdag 14 Juni in de ochtend met de auto naar Nantes en oh wat ben ik nu nerveus. Als we aan komen tja dan zitten we in de bungalow die we gehuurd hebben voor 2,5 maand, maar de volgende dag gaat het beginnen. Vrijdag 15 Juni is de eerste injectie. Wat houdt dat in................................. Om 14.00 krijg ik de 1ste injectie, het lijkt wel een executie moment, (van de kanker) zo voelt het voor mij. Dit is het spannendste, want hoe reageerd mijn lichaam erop en krijg ik geen alergische reactie. Er staat op dat moment een batterij aan artsen om me heen, tot een reanimatie team aan toe, en tja waar kan je beter een hartaanval krijgen dan in het ziekenhuis. Het enige nadeel is, als ik een allergische reactie krijg dan stoppen ze direct de behandeling, en dat zou een zware tegenvaller zijn. MAAR dat gebeurd niet, ik zal daar goed doorheen komen en na een paar uur mag ik dan het ziekenhuis verlaten, en op naar de bungalow voor Nicole en mij een shabbat maaltijd maken. Tot dinsdag 19 Juni gebeurd er dan niets, maar Dinsdag 19 Juni moet ik weer het ziekenhuis in, dan krijg ik de 2de injectie, door een robot ingespoten en ga ik de isoleer cel in, de deuren gaan dicht voor een week. Dit is heftig voor mij geen mensen om me heen en totaal op mezelf aangewezen zijn. Als dit mijn reding is, heb ik het er zelfs graag voor over. Hopelijk werkt de laptop in de cel en anders is er nog altijd mijn telefoon, en die zal ik dan ook hard nodig hebben. Maandag 25 Juni is de vrijlating, als ik nog niet mensen schuw ben geworden, dan mag ik het ziekenhuis uit. Graag de fanfare en de olifanten voor het ziekenhuis!!!! Dan volgt er een periode tot ongeveer 28 Augustus, dat ik me 3 dagen per week in het ziekenhuis moet laten checken op mijn bloed en andere dingen. Wel mag ik in de bungalow blijven en hoef ik niet in het ziekenhuis te slapen, wat heel fijn zal zijn. Ik heb geen idee hoe ik me ga voelen, hoe ziek ik zal zijn / of niet, hoe ik het aan kan. Één ding weet ik wel, ik heb steun nodig, alleen kan ik het niet, en alsjeblieft steun mijn gezin, Beryl, Nathan en John ook daarin. Nicole is natuurlijk geweldig, met haar gezin achter haar, hoe ze mij steunt. Het lijkt mij NU heerlijk om mails te krijgen, telefoontjes, bezoek etc maar laten we het wel plannen en als het om wat voor reden voor mij niet gaat laat ik het weten. Hier de volgende gegevens die van belang zijn. Mobile telefoon Annemieke in Frankrijk 0033637842276 John 06-50212021 Nicole 06-21848533 Adres in Frankrijk : Citea Nantes L'Aubiniere Chem. du Chteau de l'Aubiniere2 rue des Citrines 44300 Nantes France Mocht je langs willen komen laat het dan wel eerst even weten, dan kan ik ervoor zorgen dat je daar een bungalow kan huren, of bij mij kan intrekken. Ik wil iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt op emotioneel gebied, financieel gebied en met welke manier van steun dan ook, dat ik naar Nantes kan gaan om deze kuur te ondergaan. Zonder deze mensen die zo spomtaan hebben gereageerd had ik niet weg kunnen gaan en daar ben ik jullie dan ook heel dankbaar voor. Echt geweldig hoe de reacties waren en zijn, en daarvoor alleen al ga ik ervoor zorgen dat ik zal genezen. Heel erg veel liefs en tot gauw. Annemieke PS wie mijn vorige site uit 2003 wil lezen, het adres is: http://members.lycos.nl/annemiekeraatsie/