De eerste 24 uur. - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van annemieke raatsie - WaarBenJij.nu De eerste 24 uur. - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van annemieke raatsie - WaarBenJij.nu

De eerste 24 uur.

Door: nicole

Blijf op de hoogte en volg annemieke

20 Juni 2007 | Frankrijk, Nantes

Lieve vrienden,

De eerste 24 uur zijn dan voorbij in mijn cel.
Gelukkig ik ben ze goed door gekomen door de email, website, telefoontjes en de kaarten die ik al heb ontvangen, erg leuk, ze hangen op mijn prikbord.
Het is een raar moment in mijn leven, daar ben ik wel achter.
Vanacht ben ik laat gaan slapen 03.00, erg veel zweten en om 07.00 wakker.
Heerlijk gelijk telefoon en even geluiden horen hoe het in Nederland is.
een zeer goeie vriend had mij raad gegeven dat ik een ritme moet aanhouden, en ik volg zijn raad op.
Ondanks dat er geen douche en bad is ben ik me uitgebreid gaan poedelen voor de wasbak en het gehele ritueel gedaan op een lager tempo.
Net als vroeger toen ze ook geen bad en douche hadden en naar het badhuis gingen, wat ik heb mee gemaakt.
Gewoon opgemaakt, mijn haar gedaan, ook zoiets raars want ik zie geen mens hier, maar ik blijf mezelf verzorgen.
Daarna achter de computer om de site te lezen of er weer nieuwe berichten opstaan.
De tijd gaat toch redelijk snel want het eten couscous kwam, en het was echt oke.
Daarna zou ik een uurtje gaan slapen maar ik werd pas na 2,5 uur wakker, weer bezweet, laat die rommel er maar uit komen.
Nu een cd aan staan en kijk naar buiten, het raam kan ongeveer 20 cm open, waarschijnlijk uit voorzorg voor zelfmoord typjes, wat wel jammer is want anders was ik op het platte dak voor mij in het zonnetje gaan zitten.
Het uitzicht is over bossen en is echt mooi maar wat is heerlijker dan erzelf in te lopen.
De verpleging is wisselend, de meeste zetten het eten en drinken bij de deur maar vandaag kwam er een meisje het bij me bed zetten.
Ik werd er blij van hing gelijk op, sory Hadas maar het is heerlijk om af en toe, ook al is het 5 seconde, iemand te zien.
Ik pakte gelijk mijn, Hoe en wat in het Frans, boekje en vroeg om toilet papier, handdoeken en een kopje thee en het lukte.
Het was te geestig om dat zo te doen, ach ik red me overal wel.
Ik ben ook heel erg blij dat ik niet doodziek ben zoals ooit in Rotterdam want daar zag ik wel tegenop.
Het schijnt met dit spul pas over een paar weken te gebeuren maar dan kan ik er ook wel tegen.
Voor nu een weer liefs vanuit mijn stralende cel.
Annemieke

• 20 Juni 2007 - 16:07

Elma:

Natuurlijk gewoon lekker blijven opmaken en truttelen, is ook voor jezelf gewoon heerlijk, ook al zie je geen mens! Fijn dat er dan toch ook verpleging is die wel even aandacht aan je besteed, zo hoort het toch eigenlijk ook gewoon!
    Dikke kus,
    El

• 20 Juni 2007 - 16:25

Gallyon:

Lieverd,

Vooral blijven poedelen, stiften, eyelineren, rougeren, lakken en sprayen. Heerlijk!
    Komen ze nog een beetje door met de betere franse wijnen, franse kazen en andere heerlijkheden? Als je dr dan toch bent dan graag een beetje op z'n Absolutely Fabulous, niet waar.
    Hou je goed, geniet van de natuur als is het maar door je 'stralende' raam.
    Ga nu het volk toespreken, je weet wel vanuit studio 21 in Adam...
    Dag lieverd, tot snel!!!

xxxGall

• 20 Juni 2007 - 17:11

Carla:

Dag lieve Annemieke,
    Wat fijn dat de eerste 24 uur erop zitten.Blijf jezelf zeker lekker optutten,het maakt dat je lekker blijft voelen!!! Ik hoop dat deze tijd heel snel voor je gaat en dat de behandeling goed gaat aanslaan.
    Ik wil hierbij ook John en de kiddies veel sterkte wensen,ze zullen je wel missen...Fijn dat er zoveel mensen zijn die aan je denken,al die positieve energie krijg je nu naar je toe! Ook Eric en ik denken aan je en wensen je veel kracht in deze periode die je net als al die andere keren zal overwinnen!
    Dikke kus!
    Carla

• 20 Juni 2007 - 17:15

Annelies:

Hi schatje,

Ik zie je voor me: een poedelende Annemieke. Ja, alles (inclusief de poenie) moet natuurlijk zoals altijd lekker fris en schoon zijn:)en zonder make-up is not done he lieverd? Je weet nooit wie er langs komt, al is het de juf met het eten.

Liefs, knuffel, mmmwwwaaaaaa (dat is een dikke zoen).

Annelies

• 20 Juni 2007 - 19:15

Hadas:

Was ff gezellig met je te kletsen en zeg ajb geen sorry als je me ophangt, omdat er opeens een levend wezen binnentreedt in jouw afgesloten leventje daar. Als iemand het begrijpt....?! Jij bent de baas daar in dat kamertje en doe zoals jij je er het prettigst bij voelt en jammer wat anderen daar over denken of zeggen. Jij bent degene die het voor elkaar moet krijgen en die dit alles moet ondergaan, dus go for it girl, all the way!!!!!!!!!!!!!!!! Denk aan je, bel/sms/mail je. Lekker zweten vannacht, aan het werk muizen!!!!
    Dikke kus 4u!!!

• 20 Juni 2007 - 20:12

Beryl:

ik mis je zo ontsetent erg wwwaaaa ik hoop dat het snel vorbij is en het was erg geselig bij dionne en ik heb een ijsje gegeeten en weetje wie ik teegen kwam ziemonen en haar ooma leuk he en toen zijn we wat gaan praaten over jou en over school het was erg geselig ze zij dat de oma met jou ge praat heevt he en ik hoop dat die stomen kut piep kanker weg gaat wel trusten mama kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus dag mama

• 20 Juni 2007 - 21:13

Edith:

Lieve Annemiek,
    Fantastisch hoe je het doet en ik weet het zeker, je gaat het gevecht winnen !!
    Volhouden, deze moeilijke tijd en tuttel gewoon maar lekker zo door, dan is het om voor je het weet.
    Liefs,
    Edith & Bob

• 20 Juni 2007 - 23:20

Esther:

Hi Annemieke ben ik ook weer.
    Blij te lezen dat je je aardig goed voelt. gelukkig dat ze je begreep, want je zal daar toch zitten zonder toilet papier. Wij komen net van een etentje en een wijnproeverij was erg leuk maar ben nu ook een beetje misselijk, maar ja ik realiseer mij wel dat dit een luxe probleempje is. Ik heb net het berichtje van Beryl gelezen erg ontroerend lief.
    Nou lieve Annemiek voor nu weer dikke kus slaap lekker en ik spreek je morgen weer. Daaaaaaaaaag

• 21 Juni 2007 - 03:17

Fleur:

he lieve annemiek,

wat ben je toch stoer... heb echt bewondering voor je, maar dat heb ik altijd. je bent altijd zo positief! wilde je ff bellen vandaag tussendoor maar heb je nr niet, omdat ik ff andere telefoon heb tijdelijk, had ik niet aan gedacht. ga t morgen aan mama vragen. ga nu maar eens naar mijn bedje toe, nog heel even slapie doen. heb de hele nacht doorgewerkt aan die fijne opdracht, je weet wel welke, is eindelijk afffff... moest t gewoon afkrijgen, hoe wat en hoe laat kon me niet meer schelen. het is nu wel bijna half zes s ochtends maar ben in tijden niet zo opgelucht geweest haha. heb m echt net op de mail gezet!!!
    woehoe! het is gewoon gelukt!!!!

spreek je snel.

dikke kus,

fleur

• 21 Juni 2007 - 03:31

Franklin:

zo lieverd,
    de kop is eraf...aftellen is begonnen
    Wat heerlijk al die mensen die zo met je mee leven bellen en schrijven.dat maakt het mischien een stukje minder onaangenaam.
    Ik ga maar weer naar de VU zo want er moet ook gewerkt worden op deze vroege donderdag ochtend

liefs franklin

• 21 Juni 2007 - 11:16

Martin En L:

Hai Annemieke
    Wezijn nu op Texel In een internetwinkel
    Lien zegt dat je niet in de zon moet zitten met de behandeligen dat weet ze van dokter Kalman toen ze bestraald werd.

Ik hoop dat je een rustig "ritme" aan neemt let op der 3 R's

hoe is het met Jhon
    Vrijdag a.s. gaan we weer naar huis
    tot de volgende Mail.
    een diike knuf kus van Martin en Lien

• 21 Juni 2007 - 13:48

Bob Spaan:

Lieve lieve Annemiek ik zal barsten als ik er iets van snap, wat is er aan de hand en waarom zit je in Nantes ik merk wel dat je er niet voor je plezier zit en daarom wens ik je alle sterkte en wat dan ook laat zien dat je ..... bent ohj knokken schat en dat kan je dat weet IK.
    Laat me als je wilt weten wat er aan de hand is lief.
    dikke kus en een stevige poot.
    Bob Spaan

Verslag uit: Frankrijk, Nantes

Lieve vrienden,

Eigenlijk is er GEEN keus, hoe moeilijk het ook is.

Het vangnet zou het vangnet niet zijn als ze niet iets ondernomen hadden.

Vrijdag 15 Juni is de eerste injectie.
Wat houdt dat in.................................

Als dit mijn reding is, heb ik het er zelfs graag voor over.

Graag de fanfare en de olifanten voor het ziekenhuis!!!!

Nicole is natuurlijk geweldig, met haar gezin achter haar, hoe ze mij steunt.

Hier de volgende gegevens die van belang zijn.

Mobile telefoon Annemieke in Frankrijk

Citea Nantes L'Aubiniere
Chem. du Chteau de l'Aubiniere2 rue des Citrines
44300 Nantes
France

Heel erg veel liefs en tot gauw.

Annemieke

PS wie mijn vorige site uit 2003 wil lezen, het adres is:

15 September 2007

40 JAAR, nooit verwacht !

30 Augustus 2007

Uitslag en de zenuwen !!!!

29 Augustus 2007

Nederlandse scans

21 Augustus 2007

Ik leef weer !

19 Augustus 2007

Eindelijk
annemieke

Lieve vrienden, Ik weet bijna niet hoe ik moet beginnen want er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd, ik word door mijn emoties heen en weer geslingerd maar ik ga het toch proberen. Zoals jullie weten ben ik in Sept 2006 en in Jan 2007 voor de laatste keer geopereerd en blijkt dat mijn tumor marker niet daalt, maar zelfs 40% de afgelopen twee maanden is toe genomen. Er moest dus wat gebeuren en Prof Pinedo zou geen Prof Pinedo zijn, als hij al niet jaren voor mij aan het rond kijken is wat ik kan doen, behalve opereren en afwachten hoe mijn tumor groeit. Hij kwam met de optie om naar Nantes te gaan in Frankrijk, waar er een methode in een vroeg stadium is, voor mijn vorm van kanker en waar ik behandeld kan worden. Na 6 maanden en vele onderzoeken, scans, beenmerg puncties en andere onderzoeken hebben we besloten dat ik het ga doen. Wat inhoud dat ik voor 2,5 maand in Nantes moet gaan wonen en in het ziekenhuis behandeld ga worden. Het moeilijke daaraan vind ik, Beryl, Nathan, Jamey en John achter te laten, niet werken, en gewoon weg uit mijn omgeving naar Frankrijk terwijl ik geen woord frans spreek. En het niet weten wat me daar staat te gebeuren, best spannend allemaal en dat is nog zacht uitgedrukt. Na heel erg lang na gedacht te hebben (mischien had ik al het JA antwoord al diep van binnen gegeven), heb ik dan de beslissing genomen om het te doen. Eigenlijk is er GEEN keus, hoe moeilijk het ook is. Niets doen, dat lost niets op, en dan weet ik het antwoord al, en dat zint mij zeker niet. Aktie ondernemen daar ben ik meer van, en dan hoop, droom, bid en wens ik, dat ik nog een heel lang leven samen met mijn gezin kan hebben, ondanks de kanker die er in mijn lichaam huist. Het vangnet zou het vangnet niet zijn als ze niet iets ondernomen hadden. Ze hebben mij ten eerste met alles ondersteund wat ik me maar kan bedenken, tot een "help annemieke Nantes door" mail aan bekenden toe. Ik ben met Nicole 29 en 30 Mei al naar Nantes geweest om kennis te maken met de arts aldaar en alles door te spreken. We hebben woonruimte in Nantes gevonden en die bekeken, afijn alles is geregeld wat er geregeld moest worden. Nu is de het zover, ik vertrek met Nicole as Donderdag 14 Juni in de ochtend met de auto naar Nantes en oh wat ben ik nu nerveus. Als we aan komen tja dan zitten we in de bungalow die we gehuurd hebben voor 2,5 maand, maar de volgende dag gaat het beginnen. Vrijdag 15 Juni is de eerste injectie. Wat houdt dat in................................. Om 14.00 krijg ik de 1ste injectie, het lijkt wel een executie moment, (van de kanker) zo voelt het voor mij. Dit is het spannendste, want hoe reageerd mijn lichaam erop en krijg ik geen alergische reactie. Er staat op dat moment een batterij aan artsen om me heen, tot een reanimatie team aan toe, en tja waar kan je beter een hartaanval krijgen dan in het ziekenhuis. Het enige nadeel is, als ik een allergische reactie krijg dan stoppen ze direct de behandeling, en dat zou een zware tegenvaller zijn. MAAR dat gebeurd niet, ik zal daar goed doorheen komen en na een paar uur mag ik dan het ziekenhuis verlaten, en op naar de bungalow voor Nicole en mij een shabbat maaltijd maken. Tot dinsdag 19 Juni gebeurd er dan niets, maar Dinsdag 19 Juni moet ik weer het ziekenhuis in, dan krijg ik de 2de injectie, door een robot ingespoten en ga ik de isoleer cel in, de deuren gaan dicht voor een week. Dit is heftig voor mij geen mensen om me heen en totaal op mezelf aangewezen zijn. Als dit mijn reding is, heb ik het er zelfs graag voor over. Hopelijk werkt de laptop in de cel en anders is er nog altijd mijn telefoon, en die zal ik dan ook hard nodig hebben. Maandag 25 Juni is de vrijlating, als ik nog niet mensen schuw ben geworden, dan mag ik het ziekenhuis uit. Graag de fanfare en de olifanten voor het ziekenhuis!!!! Dan volgt er een periode tot ongeveer 28 Augustus, dat ik me 3 dagen per week in het ziekenhuis moet laten checken op mijn bloed en andere dingen. Wel mag ik in de bungalow blijven en hoef ik niet in het ziekenhuis te slapen, wat heel fijn zal zijn. Ik heb geen idee hoe ik me ga voelen, hoe ziek ik zal zijn / of niet, hoe ik het aan kan. Één ding weet ik wel, ik heb steun nodig, alleen kan ik het niet, en alsjeblieft steun mijn gezin, Beryl, Nathan en John ook daarin. Nicole is natuurlijk geweldig, met haar gezin achter haar, hoe ze mij steunt. Het lijkt mij NU heerlijk om mails te krijgen, telefoontjes, bezoek etc maar laten we het wel plannen en als het om wat voor reden voor mij niet gaat laat ik het weten. Hier de volgende gegevens die van belang zijn. Mobile telefoon Annemieke in Frankrijk 0033637842276 John 06-50212021 Nicole 06-21848533 Adres in Frankrijk : Citea Nantes L'Aubiniere Chem. du Chteau de l'Aubiniere2 rue des Citrines 44300 Nantes France Mocht je langs willen komen laat het dan wel eerst even weten, dan kan ik ervoor zorgen dat je daar een bungalow kan huren, of bij mij kan intrekken. Ik wil iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt op emotioneel gebied, financieel gebied en met welke manier van steun dan ook, dat ik naar Nantes kan gaan om deze kuur te ondergaan. Zonder deze mensen die zo spomtaan hebben gereageerd had ik niet weg kunnen gaan en daar ben ik jullie dan ook heel dankbaar voor. Echt geweldig hoe de reacties waren en zijn, en daarvoor alleen al ga ik ervoor zorgen dat ik zal genezen. Heel erg veel liefs en tot gauw. Annemieke PS wie mijn vorige site uit 2003 wil lezen, het adres is: http://members.lycos.nl/annemiekeraatsie/