Muizenval - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van annemieke raatsie - WaarBenJij.nu Muizenval - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van annemieke raatsie - WaarBenJij.nu

Muizenval

Door: Annemieke

Blijf op de hoogte en volg annemieke

16 Juni 2007 | Frankrijk, Nantes

Heerlijk geslapen in ons huisje, ongelovelijk er is niets op aan te merken, alles is oke en we beginnen er nog van te genieten. Erg relaxed aan gedaan ondanks dat het D day was, administratie geregeld voor het huisje, ook gelijk een oud gebruik van Nicole geleerd, koop de receptie in het begin direct om dan merk je later wel waarom, nou daar ben ik altijd voor in dus daar gingen de eerste euro's en als je dat dan toch doet moet je gelijk gebruik maken daarvan, meneer heeft u toevallig een strijkbout voor ons en oh ja ook een strijkplank..... uh dan gelijk nog 30 kledinghangertjes, mogen we een kopje thee, mh lekker oh wat een lekker stokbrood mhhhhh. ÉÉn ding ik kan je vertellen het werkt !!!! Op weg naar de Karrevoer, ik moest tenslotte Nicole overtuigen dat het de beste winkel is, op links hoorde ik dan ook alleen maar oh wat een mooie produkten, dit is wel heel lekker, oh kijk je mag proeven en daar gingen we, over langs en proeven. Dat was eigenlijk een geluk bij een ongeluk want na 7 uur winkelen ging om 12.04 twee telefoons van mij tegelijk, aan de ene lijn Hanna de sec. van Pinedo en aan de andere lijn Dr. Fleury uit het ziekenhuis in Nantes, ze waren al de gehele ochtend op ons aan het wachten, ohj over 10 min zijn we er riep ik, snel de boodschappen afgerekend en de auto in scheurend over de peripherique naar het ziekenhuis, gelukkig hebben Thelma en Louise een goed richtingsgevoel, behalve dat Thelma de rotondes (en Nantes heeft er vele) en vluchtheuvels niet ziet, waren we er super snel. We werden mega lief en oke ontvangen bij de balie en ze proberen allemaal engels te praten, sorry Nicole ik red me zonder de Franse cursus ook nog wel als het zo door gaat. DR Fleury kwam aan gesneld, de administratie werd snel doorgenomen en mee naar de afdeling. Iedreen kwam er gelijk aan en vriendelijk werd het allemaal nog een keer uitgelegd, Dr Salaun lag thuis met een griepje en kon er niet bij zijn. Ik moet je zeggen vanaf het moment dat mijn telefoon ging totdat ze begonnen was ik intens zenuwachtig, eerst een infuus, oh dat haat ik alleen al, maar voordat ik het wist werd hij ingebracht door een super lieve verpleegster door middel van een fietsenpomp en een binnenband, tenminste daar leek het voor mij veel op. Maar dit is briljant een seconde later zat hij erin en ik merkte er niets van, een top techniek aan teraden in Nederland. Er werd verteld dat ik per infuus een spul kreeg voor de allergische reactie voor muizen. Nu moet ik eerst vertellen dat ik op de dag van vertrek van Beryl een aantal kadootjes kreeg, een doos drop, een magazine, een prachtige kaart en twee muizen vallen, met de mededeling van Beryl mama dan kunnen die muizen de kanker vangen als je de muizen hebt. Dit was het meest geweldige kado wat ik ooit heb gekregen, tja Beryl hoort alle verhalen over muizen en dan wil ze ook helpen, zo bijzonder. Had ik de muizenvallen maar bij me Beryl dacht ik, maar ook voordat ik het wist zat het spul in me en begon ik binnen twee seconde zo te gapen dat ik half in slaap viel en ik denk dat het in de lucht zat want op links hoorde ik niets meer en werd ze door de verpleging naar de ligstoel naast me gedirigeerd. Na een half uur kwam het muizenspul, het leek op een zoutoplossing die ik vaker in het infuus heb gehad, maar het was het toch echt, het hele team kwam om me heen, inclusief Prof. Bodere (de ijskast) ik had het moeilijk en twijfelde opeens want wat zou er in de eerste fatale 5 minuten gebeuren, het infuus wat ik daarvoor had gehad werkte nog zo goed dat ik niet heftig Annemieke was en uiteindelijk toch toestemming gaf nadat Nicole de andere slaapmuts me had gerust gesteld. De eerste 5 minuten begonnen, het was spannend en iedereen keek vol spanning en vroeg om de 10 seconde of ik me oke voelde, dat was gelukkig zo, geen reanimatie apparatuur kwam er aan te pas, de 5 minuten waren om en het infuus werd stop gezet. De check begon, temparatuur, hartslag, bloeddruk werden gecheckt en alles was oke, we mochten door gaan en er volgde nog 25 minuten, het zat erin. ik moest nog twee uur blijven waarin we geweldig zijn opgevangen, we kregen eten, drinken er werden checks gedaan, ECG, bloeddruk, hartslag, temperatuur. Om 17.00 stonden we buiten en wasde eerste druk eraf. Wat een spanning zeg, de auto in die stonk naar Franse kaasjes opweg naar het huisje. Ik voelde me niet goed, moe, mijn hart ging te keer als een dolle, ik ben op de bank gaan liggen en wat me nooit voorkomt, ik viel in slaap na een aantal uur geslapen te hebben werd ik wakker en voelde ik me wel wat beter maar nog niet geweldig, mijn lichaam accepteerd het muizenspul maar het hoort er niet merk ik. De eerste dag gaat het in je bloed zitten en de tweede dag gaat het aan de tumoren vast zitten en wat niet aan de tumoren vast zit plas ik uit. Dinsdag is de tweede fase, nu rustig aan doen en zo slapen. Ik ben in ieder geval zo blij dat het oke is gegaan want dit was wel een hele spannende fase zeg, maar ik heb altijd gezegd ik word de eerste die gaat genezen, sorry Eric dan mag jij de tweede zijn. Ga je gang nu maar in mijn lichaam muizen valletjes, dat is wat Beryl wil. Iedereen bedankt voor de steun en geweldige reacties.
Liefs Annemieke

• 16 Juni 2007 - 05:32

Karin:

Bonjour dames,

durfde bijna niet te kijken, wat fijn dat alles zo goed is gegaan, Beryl heeft helemaal gelijk die vallen gaan werken
    Dikke kus voor jullie allebei

• 16 Juni 2007 - 05:50

Irene Schreuder:

Lieve Annemieke en Nicole,

Hoop dat jullie de nacht goed zijn doorgekomen......
    en jullie een dag tegemoet gaan van relax en ook gezelligheid.
    Uiteindelijk 'everyday is a holliday' , misschien voelt Annemiek zich wel zo goed, dat jullie een klein toertje kunnen doen vandaag.
    Tot straks bels,

veel liefs
    xxxxx
    Hans & Irene

• 16 Juni 2007 - 06:18

Martin:

hai Annemieke
    Ik heb ondekt dat er in noord spanje ook een plaatje is dat zo heet. Toen ik het goede adres had in gevoertd zag ik dat het ,grofweg, links onder parijs is.

Het weer is aan het opknappen hier en ik denk dat het vandaag een mooie dag gaat worden .

Hoe wij je steunen en aan je denken weet je wel .sms volgt Groetjes van Lien en Martin.

• 16 Juni 2007 - 07:28

Annelies:

Lieverd,

De eerste hobbel is genomen! Dr Fleury en jij gaan het helemaal fixen, let maar op. Ik word echt vrolijk van de berichten die jij en Nicole plaatsen. Inderdaad Thelma et Louise. Nicole is een diamond friend!

Kusjes voor jou en Nicole,

Annelies

• 16 Juni 2007 - 08:38

Esther:

Hoi Annemiek ben blij voor je dat het tot nu toe oke gaat rust maar lekker uit
    voor de volgende ronde.
    Groetjes aan Nicole,
    kus Esther.

• 16 Juni 2007 - 09:09

Vonnie:

Het lijkt wel een real-life soap! Zeker weten dat dit zo op tv kan. Heerlijk om te horen dat de eerste horde zo goed genomen is...op naar de volgende! kus

• 16 Juni 2007 - 09:57

Jamey:

annemiek ik mis je heel erg en ik ben blij als ik je over een paar weken weer zie xxxjamey

• 16 Juni 2007 - 13:33

Audrey:

Meisjes,

Jeetje wat een opluchting dat het allemaal goed is gegaan! En wat een angstige minuten moeten het zijn geweest! Maar de eerste stap is nu gezet, nu nog even volhouden.

Ik ben wel blij dat jullie het zo leuk samen. Ik denk, eerlijk gezegd, dat een aantal Fransen nu al een flinke hekel aan jullie heeft. Jullie laten ze natuurlijk hard lopen met het verzoek om kopjes thee, aanvullende meubelstukken voor het huisje en door in winkels ongegeneerd dozen open te trekken. En ik weet ook hoe jullie kunnen lachen. Heel hard en een beetje smalend, zodat mensen het gevoel hebben dat ze worden uitgelachen. Wat, nu ik erover nadenk, waarschijnlijk ook zo is... Maar keep up the good work, want die Fransen hebben last van misplaatste superioriteitsgevoelens omdat ze ooit, heel lang geleden, een groot koninkrijk hadden. So what!
    Excuses aan de meelezende Francofielen, trouwens.

Meisjes sterkte daar, we 'spreken' elkaar weer snel.

Bye,

Aud.

• 16 Juni 2007 - 15:45

Kaatjesmeer:

Miekepoets, wat een positief nieuws allemaal, het is echt een wonder. Ik weet zeker dat dinsdag ook goed gaat.Hier regent het hard en mis je echt niks. LIEFS Ka

Verslag uit: Frankrijk, Nantes

Lieve vrienden,

Eigenlijk is er GEEN keus, hoe moeilijk het ook is.

Het vangnet zou het vangnet niet zijn als ze niet iets ondernomen hadden.

Vrijdag 15 Juni is de eerste injectie.
Wat houdt dat in.................................

Als dit mijn reding is, heb ik het er zelfs graag voor over.

Graag de fanfare en de olifanten voor het ziekenhuis!!!!

Nicole is natuurlijk geweldig, met haar gezin achter haar, hoe ze mij steunt.

Hier de volgende gegevens die van belang zijn.

Mobile telefoon Annemieke in Frankrijk

Citea Nantes L'Aubiniere
Chem. du Chteau de l'Aubiniere2 rue des Citrines
44300 Nantes
France

Heel erg veel liefs en tot gauw.

Annemieke

PS wie mijn vorige site uit 2003 wil lezen, het adres is:

15 September 2007

40 JAAR, nooit verwacht !

30 Augustus 2007

Uitslag en de zenuwen !!!!

29 Augustus 2007

Nederlandse scans

21 Augustus 2007

Ik leef weer !

19 Augustus 2007

Eindelijk
annemieke

Lieve vrienden, Ik weet bijna niet hoe ik moet beginnen want er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd, ik word door mijn emoties heen en weer geslingerd maar ik ga het toch proberen. Zoals jullie weten ben ik in Sept 2006 en in Jan 2007 voor de laatste keer geopereerd en blijkt dat mijn tumor marker niet daalt, maar zelfs 40% de afgelopen twee maanden is toe genomen. Er moest dus wat gebeuren en Prof Pinedo zou geen Prof Pinedo zijn, als hij al niet jaren voor mij aan het rond kijken is wat ik kan doen, behalve opereren en afwachten hoe mijn tumor groeit. Hij kwam met de optie om naar Nantes te gaan in Frankrijk, waar er een methode in een vroeg stadium is, voor mijn vorm van kanker en waar ik behandeld kan worden. Na 6 maanden en vele onderzoeken, scans, beenmerg puncties en andere onderzoeken hebben we besloten dat ik het ga doen. Wat inhoud dat ik voor 2,5 maand in Nantes moet gaan wonen en in het ziekenhuis behandeld ga worden. Het moeilijke daaraan vind ik, Beryl, Nathan, Jamey en John achter te laten, niet werken, en gewoon weg uit mijn omgeving naar Frankrijk terwijl ik geen woord frans spreek. En het niet weten wat me daar staat te gebeuren, best spannend allemaal en dat is nog zacht uitgedrukt. Na heel erg lang na gedacht te hebben (mischien had ik al het JA antwoord al diep van binnen gegeven), heb ik dan de beslissing genomen om het te doen. Eigenlijk is er GEEN keus, hoe moeilijk het ook is. Niets doen, dat lost niets op, en dan weet ik het antwoord al, en dat zint mij zeker niet. Aktie ondernemen daar ben ik meer van, en dan hoop, droom, bid en wens ik, dat ik nog een heel lang leven samen met mijn gezin kan hebben, ondanks de kanker die er in mijn lichaam huist. Het vangnet zou het vangnet niet zijn als ze niet iets ondernomen hadden. Ze hebben mij ten eerste met alles ondersteund wat ik me maar kan bedenken, tot een "help annemieke Nantes door" mail aan bekenden toe. Ik ben met Nicole 29 en 30 Mei al naar Nantes geweest om kennis te maken met de arts aldaar en alles door te spreken. We hebben woonruimte in Nantes gevonden en die bekeken, afijn alles is geregeld wat er geregeld moest worden. Nu is de het zover, ik vertrek met Nicole as Donderdag 14 Juni in de ochtend met de auto naar Nantes en oh wat ben ik nu nerveus. Als we aan komen tja dan zitten we in de bungalow die we gehuurd hebben voor 2,5 maand, maar de volgende dag gaat het beginnen. Vrijdag 15 Juni is de eerste injectie. Wat houdt dat in................................. Om 14.00 krijg ik de 1ste injectie, het lijkt wel een executie moment, (van de kanker) zo voelt het voor mij. Dit is het spannendste, want hoe reageerd mijn lichaam erop en krijg ik geen alergische reactie. Er staat op dat moment een batterij aan artsen om me heen, tot een reanimatie team aan toe, en tja waar kan je beter een hartaanval krijgen dan in het ziekenhuis. Het enige nadeel is, als ik een allergische reactie krijg dan stoppen ze direct de behandeling, en dat zou een zware tegenvaller zijn. MAAR dat gebeurd niet, ik zal daar goed doorheen komen en na een paar uur mag ik dan het ziekenhuis verlaten, en op naar de bungalow voor Nicole en mij een shabbat maaltijd maken. Tot dinsdag 19 Juni gebeurd er dan niets, maar Dinsdag 19 Juni moet ik weer het ziekenhuis in, dan krijg ik de 2de injectie, door een robot ingespoten en ga ik de isoleer cel in, de deuren gaan dicht voor een week. Dit is heftig voor mij geen mensen om me heen en totaal op mezelf aangewezen zijn. Als dit mijn reding is, heb ik het er zelfs graag voor over. Hopelijk werkt de laptop in de cel en anders is er nog altijd mijn telefoon, en die zal ik dan ook hard nodig hebben. Maandag 25 Juni is de vrijlating, als ik nog niet mensen schuw ben geworden, dan mag ik het ziekenhuis uit. Graag de fanfare en de olifanten voor het ziekenhuis!!!! Dan volgt er een periode tot ongeveer 28 Augustus, dat ik me 3 dagen per week in het ziekenhuis moet laten checken op mijn bloed en andere dingen. Wel mag ik in de bungalow blijven en hoef ik niet in het ziekenhuis te slapen, wat heel fijn zal zijn. Ik heb geen idee hoe ik me ga voelen, hoe ziek ik zal zijn / of niet, hoe ik het aan kan. Één ding weet ik wel, ik heb steun nodig, alleen kan ik het niet, en alsjeblieft steun mijn gezin, Beryl, Nathan en John ook daarin. Nicole is natuurlijk geweldig, met haar gezin achter haar, hoe ze mij steunt. Het lijkt mij NU heerlijk om mails te krijgen, telefoontjes, bezoek etc maar laten we het wel plannen en als het om wat voor reden voor mij niet gaat laat ik het weten. Hier de volgende gegevens die van belang zijn. Mobile telefoon Annemieke in Frankrijk 0033637842276 John 06-50212021 Nicole 06-21848533 Adres in Frankrijk : Citea Nantes L'Aubiniere Chem. du Chteau de l'Aubiniere2 rue des Citrines 44300 Nantes France Mocht je langs willen komen laat het dan wel eerst even weten, dan kan ik ervoor zorgen dat je daar een bungalow kan huren, of bij mij kan intrekken. Ik wil iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt op emotioneel gebied, financieel gebied en met welke manier van steun dan ook, dat ik naar Nantes kan gaan om deze kuur te ondergaan. Zonder deze mensen die zo spomtaan hebben gereageerd had ik niet weg kunnen gaan en daar ben ik jullie dan ook heel dankbaar voor. Echt geweldig hoe de reacties waren en zijn, en daarvoor alleen al ga ik ervoor zorgen dat ik zal genezen. Heel erg veel liefs en tot gauw. Annemieke PS wie mijn vorige site uit 2003 wil lezen, het adres is: http://members.lycos.nl/annemiekeraatsie/