Transfusie numero trois
Door: nicole
Blijf op de hoogte en volg annemieke
27 Juli 2007 | Frankrijk, Nantes
En er was zowaar vanochtend hoog bezoek, prof. Bodere herself, de ijskast in diepvriesformaat. Ze had doorgekregen dat het afgelopen woensdag niet helemaal soepel was verlopen. Er waren tenslotte vier artsen om zeep geholpen na het voorleggen van het voorstel om injecties te kopen a 400 euro en dan ook nog eens in de zelfbediening qua injecteren.
En de afdeling was daarna ook nog eens verbouwd door Annemieke, laat een rooie dan ook niet te lang wachten.
Maar goed, de boodschap was in ieder geval zo duidelijk overgekomen dat Prof. B. persoonlijk op audientie kwam bij A.
En zij heeft aan A. haarfijn uitgelegd hoe de Franse gezondheidszorg in elkaar zit. En of je daar dan maar begrip voor kan opbrengen. Lieve Prof. B., vertel dat soort grappen dan even van te voren, tijdens een intakegesprek bijvoorbeeld, waar we speciaal voor naar Nantes toe zijn gevlogen. Bespaar ons dergelijke verrassingen, dat lijkt mij slimmer.
Nou goed, wel uitleg, geen excuses.
En na de uitslagen weer de gebruikelijke prik voor de witte bloedlichaampjes en het wachten op het spul voor de bloedtransfusie. Maar dit keer graag niet de hele dag wachten, dus afgesproken om om half drie terug te komen, dan zou het bloed er zijn.
Geluncht in Sucé sur Erdre, Italiaan gelegen aan de L'Erdre, nog even ontspannen. En toen weer richting L'Hopital.
Wij op tijd terug en na niet zolang wachten kwam de transfusie met broeder.
Broeder prikte eerst echt fataal mis, dat heeft 'm bijna z'n ballen gekost, tis dat Milika de benen van Annemieke goed onder controle had.
Tweede poging ging gelukkig veel beter en hij bleek, in tegenstelling met de rest van zijn collega's, nog aardig ook.
Uurtje inlooptijd van het gore spul, lijkt op het vet wat hier op de overheerlijke ganzenleverpaté zit, en A. even een uurtje laten slapen.
Nu weer home-sweet-home, A. is doodmoe en voelt zich echt niet goed. Die dus op de bank geinstalleerd. Milika en ik gaan inkopen doen voor het avondeten bij ons geliefde Karrevoertje.
Tot zo ver,
verslag van gisteravond volgt nog.
Louise
27 Juli 2007 - 16:25
Meine:
Het is behelpen met die franzosen, maar als het eindresultaat dan een daverend succes is moet je het er maar mee doen, hoe vervelend ook.
Lieve meiden, ik wens jullie weer een (rustige) gut sjabbes!
Groeten, liefs en kus,
Meine -
27 Juli 2007 - 20:41
Roos L.D.:
Hoi lief
Ik hoop nu ik dit berichtje mail, je je al wat beter voelt dan vanmiddag.Heel veel sterkte en ik hoop voor jullie op een zonnig en gezellig weekend.
omhelsd Roos