Raar ,bloed !!!
Door: Annemieke
Blijf op de hoogte en volg annemieke
10 Juli 2007 | Frankrijk, Nantes
Heerlijk vroeg opgestaan voor mijn Nantes ritme 07.00, het badritueel gedaan en klaar was ik voor het ziekenhuis.
Nu doe ik wel zo stoer maar in mijn hoofd speelde er des ondanks toch wel veel dingen af.
Ik voel me goed en werkt het spul dan wel?, zou mijn bloedgehalte al gedaald zijn?, zou ik een blooedtransfusie krijgen en wat houdt dat dan in?, wordt het bloed net zo goed als in Nederland gecheckt?, hoe gaat het met mijn tumoren?
Al deze vragen gingen maar door mijn hoofd, al met al best zenuwachtig terwijl niemand iets aan mij ziet, ik voel me goed (gelukkig), en ondertussen gebeurd er van alles in mijn lichaam.
Het is en blijft zo'n onwerkelijke situatie en ziekte, ik hier om tegen de kanker te vechten, maar eigenlijk doe ik ook weer niets en dat niets doen is ook weer zo bizar.
Waar ben ik in verzeild geraakt, dit is wel een hele slechte B film waar ik niet voor gesoliciteerd heb, maar plotseling wel de hoofdrol voor heb gekregen.
In het ziekenhuis ging het zoals altijd lekker vlot, onze Dr Fleury zorgde er weer voor dat ik snel geprikt werd door mijn favoriete zuster en het was daarna 10 minuten afwachten.
We werden binnen geroepen en daar zat voor het eerst weer eens Dr Salaun, gebruind en wel van een vakantie.
Hij spreekt vloeiend Engels en legde gelijk uit dat mijn plaquettes (bloedplaatjes) van 150.000 naar 82.000 waren gedaald, veel dus in een korte tijd.
Vrijdag om 09.00 willen ze nog een keer voor het weekend mijn bloed checken en mischien volgt er wel een bloedtransfusie.
Nu moet ik oppassen met me te snijden met koken, vallen of dat soort dingen.
Gewoon vermijden om wondjes te krijgen is van belang, geen enkele bloeding mag ik krijgen.
Op dat moment, hoe raar het ook klinkt was ik blij met het nieuws, mijn lichaam reageert tenminste en er gebeurd iets van binnen.
De tumoren worden aangepakt en dat is wat ik WIL.
Het maakt me niet uit hoe ziek ik word, als ze de tumoren maar vernietigen.
Ik denk aan de twee nieuwe tumoren in mijn lever die er hopelijk ook aan gaan met de tumor in mijn hals.
Mijn tumoren in mijn lever kan ik aan de ene kant nog steeds niet bevatten, maar ik moet er blij om zijn dat het ontdekt is en dat we weten waar die 40% stijging vandaan is gekomen.
Het is ook mogelijk dat ik me goed blijf voelen terwijl er een fikse daling van mijn bloed kan plaats vinden, dat is helemaal gek.
Er gebeurd van alles maar je merkt het nog geen eens, dat is ook het gevaarlijke eraan.
Gelukkig zitten de artsen er bovenop en voel ik me nog steeds lichamelijk goed.
Nu weer afwachten hoe het vrijdag is met het bloed.
Liefs en echt super bedankt voor alle lieve kaarten die er gestuurd worden, alle berichtjes op de site, dat doet me echt heel erg goed.
Kus Annemieke
10 Juli 2007 - 21:00
Fred Eradus:
Hallo Annemieke,
Ik heb de laatste 4 minuten gezien van jouw aflevering bij "Hart in Aktie". Daar zag ik iemand die ik al heel lang zoek nl. John Hijmans. Daar heb ik de hele lagere school mee in de klas gezeten (Instituut Wolters). Ook heb ik samen met hem hockey gespeeld op HDM. Destijds waren we hele goede vrienden. Toen ben ik verder gaan speuren op Google en via jouw naam kwam ik achter John. Ook heb ik zijn 06-nummer gevonden.
Ik ga hem snel bellen.
Ik begrijp uit jouw emails dat je tumoren hebt in je lever en je hals. Annemieke ik heb er geen woorden voor!!
Ik kan alleen zeggen, maar dat hoor je wel vaker denk ik, dat ik het vreselijk voor je vindt. Wat moet je allemaal niet ondergaan. Ik vind wel dat je je heel erg strek opsteld! Prachtig dat je dat kan en doet! Dat siert je! Als ik alles zo de laatste dagen lees van jou, dan denk ik.....Die redt het wel!!! Die vecht met haar positiviteit alle negativiteiten uit haar lichaam. Ik voel dat het je gaat lukken, echt.
Annemieke heel veel sterkte en ik laat wel weer snel iets van mij horen.
PS: Wil je mijn naam doorgeven aan John?
Mijn 06.....06 4210 4311.
Fred Eradus
Zonland 4
9734BL Groningen
email: f.eradus@home.nl
Groet en héééél veel sterkte!!!!
Fred Eradus -
10 Juli 2007 - 21:26
Elma:
Hi lieverds,
Annemieke, ik ben zo trots op je hoe je hier ook weer doorheen gaat en het ondergaat en doet! En fijn dat je zo goed onder controle staat en vooral....... dat ze snappen dat het snel moet! Hoe sneller hoe beter en met de favoriete verpleegsters die weten hoe ze moeten prikken! Volgens mij hebben ze vanuit Nederland een wensenlijstje doorgegeven. :-)
Ook ik lees elk bericht zodra het binnenkomt meestal zelfs en ja, ook ik laat veel te weinig een berichtje achter.
Ik ga m'n leven beteren. :-)))
Lfs,
El -
10 Juli 2007 - 23:28
Esther:
Hi Annemieke,ik zal het toch ook maar weer eens zeggen het is ongelovelijk hoe sterk jij bent ook al zal je wel eens een traantje weg pinken maar ik weet het echt zeker alles komt goed met jou dat kan bijna niet anders.
Ik wil je nog iets zeggen misschien kennen jullie het al, zo niet dan is het echt de moeite waard om als jullie eens niets te doen hebben te kijken naar:
www.youtube.com en dan bij zoeken in tikken Britain,s Got Talent.
En dan zoeken naar oa. bessy conny en paul potts. Het is echt waanzinnig nou ga maar kijken als het zonnetje het laat afweten. Hou je goed en tot gauw dikke kus Esher. -
10 Juli 2007 - 23:33
Hadas:
Salut les belles dames...
Ziet er lekker uit die markt en die kaasjes, ja van eten hebben ze wel kaas gegeten die Fransen! Idd fikse daling van de bloedplaatjes, hoop dat ze nu zich stabiliseren. Om je een beetje moed in te spreken wat betreft de kans op bloedingen, als je het al kunt vergelijken met mijn bloedziekte; de mijne zitten nog onder deze waarde en de kans op bloedingen is dan nog niet groot, maar ik weet natuurlijk niet hoe het met jouw algehele toestand is, hoogstwaarschijnlijk zit 'm daar het risico in. Misschien kun je informeren naar Cyclokapron,gaat bloedingen accuut tegen(in tablet/injectie)die heb ik altijd bij me. Tot hier mijn medische kennis over de bloedplaatjes, wie weet, alle kleine beetjes helpen???!! Wat is het schattig en ontroerend hoe Alf, Beryl en Jamey schrijven, raakt me hoe kinderen zo ontwapenend vanuit hun hart hun gevoelens kunnen opschrijven. Wat bijzonder is dat toch!!! Morgen gaan we weer terug naar A'dam en kan ik weer elke dag jullie avonturen volgen op het net. Ik zal ook een klein fotoverslagje maken van de Maccabiade, stuur ik wel naar je mail(uiteraard met onderschrift haha..met alle roddels).
Wees sterk meiden, hou vol, jullie doen het geweldig samen, I'll keep in touch, ciao di Roma con molti baci di me xxx -
11 Juli 2007 - 07:09
Franklin:
Hoi lief,
wat een agressief spul heb je toch bij je.
Je zou zeggen dat dit de tumoren wel MOET
vernietigen.
Hou je goed, ik ben vanaf volgend week even off line, ga naar normandie frankrijk,
hemelsbreed een beetje dichter bij jou maar denk ik te ver om even te denken rij even langs
hou jullie goed daar in Nantes
liefs alles bei
xxfranklin -
11 Juli 2007 - 07:34
Froukje:
Lieve Annemieke,
2x per dag zet ik speciaal de computer aan om te zien of er nieuws is van jullie daar in Nantes. Voor ons gaat de tijd snel en ik hoop ook voor jullie. Dat het goed met je gaat is natuurlijk fantastisch. Ook je frustatie daarover begrijp ik. Maar toch die bloedplaatjes zijn in aantal gezakt, dat moet een goed teken zijn.
Hier gaat alles redelijk. Kirsten is nu klaar met bestralen, Onno gaat langzaam vooruit, Sigrids been is nog niet helemaal jofel. Met ons gaat het goed. We hopen in september nog een paar dagen met vakantie te gaan.
Meisje houd je goed. Geniet een beetje (als dat gaat) van Frankrijk.
Je hoort van ons. Ook liefs van Wim
Dikke kus, Froukje -
11 Juli 2007 - 08:32
Viktor :
Lieve Annemieke,
Lees net je laatste bericht en kan me zo goed voorstellen dat je je een actrice in een slechte B-film voelt. Jij bent dan wel de ster hoor trouwens... Wat ben je toch een dappere kanjer. Zin om lekker even met je te lachen in de studio en even het laatste shownieuws op onze wijze door te nemen. Belinda-gate, Karl Noten en zijn voorliefde voor peuters... Ik zie ons helemaal staan. Haha.... Iedereen mist je warmte en gezelligheid en natuurlijk de ijsblokjes in het glaasje water. Een hele dikke knuffel van mij. Hou je haaks en we volgen je op de voet.
Kus Vik. -
11 Juli 2007 - 09:17
Christiaan:
Hey daar in Nantes,
Ik heb al een hele tijd zitten twijfelen of ik een berichtje achter zou laten en of mams (Anita in Rotterdam met hetzelfde als u)het niet of wel toe zou laten..
Uiteindelijk toch maar gedaan.
Ik ken het niets doen gevoel; uitkijken naar een pun van de dag, dan gaat het altijd zo langzaam.
Ik vind dat je heel sterk bezig bent en omgaat met het geen wat je hebt, het blijft tenslotte hetgeen wat je niemand zou willen toewensen en vooral deze vorm.
Ik wens je veel succes vrijdag en hoop dat het uiteindelijk goedkomt en dat u van uw ziekte af bent.
van Euromast in Rotterdam..
(Christiaan, van Anita) -
11 Juli 2007 - 15:44
David Schaling:
Tjeeminee.....
Stuiterde vanmiddag ff bij Bert binnen in Muiden, hij bracht me op de hoogte van de onwikkelingen......
ik lees je log
ik leef met je mee
ik weet hoe het voelt om daar te staan
en uhhhh gedeelde smart is geen halve smart..
ik voel met je mee
ik stuur je heel veel liefde......
dus, LIEFS en LIEFDE!!!!!!!
xxx
d -
11 Juli 2007 - 17:56
Annelies:
Lieve Annemiek,
Al stuur ik niet dagelijks een berichtje naar je (en/of naar Nicole), je bent iedere dag op diverse momenten in mijn gedachten en gebeden. De berichten van jou en Nicole lees ik ook dagelijks. Ik wil je vandaag een gedicht sturen. Toen ik het las, dacht ik (weer)aan je. Here it goes:
Happiness keeps You Sweet
Trials keep You Strong
Sorrows keep You Human
Failures keep You Humble
Success keeps You Glowing
But Only God keeps You Going!
Heel veel liefs!
Annelies