Raar ,bloed !!! - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van annemieke raatsie - WaarBenJij.nu Raar ,bloed !!! - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van annemieke raatsie - WaarBenJij.nu

Raar ,bloed !!!

Door: Annemieke

Blijf op de hoogte en volg annemieke

10 Juli 2007 | Frankrijk, Nantes

Vandaag eindelijk weer een uitstapje en wel naar het ziekenhuis, wat zeker wel 10 minuten rijden is.
Heerlijk vroeg opgestaan voor mijn Nantes ritme 07.00, het badritueel gedaan en klaar was ik voor het ziekenhuis.
Nu doe ik wel zo stoer maar in mijn hoofd speelde er des ondanks toch wel veel dingen af.
Ik voel me goed en werkt het spul dan wel?, zou mijn bloedgehalte al gedaald zijn?, zou ik een blooedtransfusie krijgen en wat houdt dat dan in?, wordt het bloed net zo goed als in Nederland gecheckt?, hoe gaat het met mijn tumoren?
Al deze vragen gingen maar door mijn hoofd, al met al best zenuwachtig terwijl niemand iets aan mij ziet, ik voel me goed (gelukkig), en ondertussen gebeurd er van alles in mijn lichaam.
Het is en blijft zo'n onwerkelijke situatie en ziekte, ik hier om tegen de kanker te vechten, maar eigenlijk doe ik ook weer niets en dat niets doen is ook weer zo bizar.
Waar ben ik in verzeild geraakt, dit is wel een hele slechte B film waar ik niet voor gesoliciteerd heb, maar plotseling wel de hoofdrol voor heb gekregen.
In het ziekenhuis ging het zoals altijd lekker vlot, onze Dr Fleury zorgde er weer voor dat ik snel geprikt werd door mijn favoriete zuster en het was daarna 10 minuten afwachten.
We werden binnen geroepen en daar zat voor het eerst weer eens Dr Salaun, gebruind en wel van een vakantie.
Hij spreekt vloeiend Engels en legde gelijk uit dat mijn plaquettes (bloedplaatjes) van 150.000 naar 82.000 waren gedaald, veel dus in een korte tijd.
Vrijdag om 09.00 willen ze nog een keer voor het weekend mijn bloed checken en mischien volgt er wel een bloedtransfusie.
Nu moet ik oppassen met me te snijden met koken, vallen of dat soort dingen.
Gewoon vermijden om wondjes te krijgen is van belang, geen enkele bloeding mag ik krijgen.
Op dat moment, hoe raar het ook klinkt was ik blij met het nieuws, mijn lichaam reageert tenminste en er gebeurd iets van binnen.
De tumoren worden aangepakt en dat is wat ik WIL.
Het maakt me niet uit hoe ziek ik word, als ze de tumoren maar vernietigen.
Ik denk aan de twee nieuwe tumoren in mijn lever die er hopelijk ook aan gaan met de tumor in mijn hals.
Mijn tumoren in mijn lever kan ik aan de ene kant nog steeds niet bevatten, maar ik moet er blij om zijn dat het ontdekt is en dat we weten waar die 40% stijging vandaan is gekomen.
Het is ook mogelijk dat ik me goed blijf voelen terwijl er een fikse daling van mijn bloed kan plaats vinden, dat is helemaal gek.
Er gebeurd van alles maar je merkt het nog geen eens, dat is ook het gevaarlijke eraan.
Gelukkig zitten de artsen er bovenop en voel ik me nog steeds lichamelijk goed.
Nu weer afwachten hoe het vrijdag is met het bloed.

Liefs en echt super bedankt voor alle lieve kaarten die er gestuurd worden, alle berichtjes op de site, dat doet me echt heel erg goed.
Kus Annemieke

• 10 Juli 2007 - 21:00

Fred Eradus:

Hallo Annemieke,
    Ik heb de laatste 4 minuten gezien van jouw aflevering bij "Hart in Aktie". Daar zag ik iemand die ik al heel lang zoek nl. John Hijmans. Daar heb ik de hele lagere school mee in de klas gezeten (Instituut Wolters). Ook heb ik samen met hem hockey gespeeld op HDM. Destijds waren we hele goede vrienden. Toen ben ik verder gaan speuren op Google en via jouw naam kwam ik achter John. Ook heb ik zijn 06-nummer gevonden.
    Ik ga hem snel bellen.

Ik begrijp uit jouw emails dat je tumoren hebt in je lever en je hals. Annemieke ik heb er geen woorden voor!!
    Ik kan alleen zeggen, maar dat hoor je wel vaker denk ik, dat ik het vreselijk voor je vindt. Wat moet je allemaal niet ondergaan. Ik vind wel dat je je heel erg strek opsteld! Prachtig dat je dat kan en doet! Dat siert je! Als ik alles zo de laatste dagen lees van jou, dan denk ik.....Die redt het wel!!! Die vecht met haar positiviteit alle negativiteiten uit haar lichaam. Ik voel dat het je gaat lukken, echt.

Annemieke heel veel sterkte en ik laat wel weer snel iets van mij horen.

PS: Wil je mijn naam doorgeven aan John?
    Mijn 06.....06 4210 4311.
    Fred Eradus
    Zonland 4
    9734BL Groningen
    email: f.eradus@home.nl

Groet en héééél veel sterkte!!!!
    Fred Eradus

• 10 Juli 2007 - 21:26

Elma:

Hi lieverds,

Annemieke, ik ben zo trots op je hoe je hier ook weer doorheen gaat en het ondergaat en doet! En fijn dat je zo goed onder controle staat en vooral....... dat ze snappen dat het snel moet! Hoe sneller hoe beter en met de favoriete verpleegsters die weten hoe ze moeten prikken! Volgens mij hebben ze vanuit Nederland een wensenlijstje doorgegeven. :-)

Ook ik lees elk bericht zodra het binnenkomt meestal zelfs en ja, ook ik laat veel te weinig een berichtje achter.

Ik ga m'n leven beteren. :-)))

Lfs,
    El

• 10 Juli 2007 - 23:28

Esther:

Hi Annemieke,ik zal het toch ook maar weer eens zeggen het is ongelovelijk hoe sterk jij bent ook al zal je wel eens een traantje weg pinken maar ik weet het echt zeker alles komt goed met jou dat kan bijna niet anders.
    Ik wil je nog iets zeggen misschien kennen jullie het al, zo niet dan is het echt de moeite waard om als jullie eens niets te doen hebben te kijken naar:
    www.youtube.com en dan bij zoeken in tikken Britain,s Got Talent.
    En dan zoeken naar oa. bessy conny en paul potts. Het is echt waanzinnig nou ga maar kijken als het zonnetje het laat afweten. Hou je goed en tot gauw dikke kus Esher.

• 10 Juli 2007 - 23:33

Hadas:

Salut les belles dames...
    Ziet er lekker uit die markt en die kaasjes, ja van eten hebben ze wel kaas gegeten die Fransen! Idd fikse daling van de bloedplaatjes, hoop dat ze nu zich stabiliseren. Om je een beetje moed in te spreken wat betreft de kans op bloedingen, als je het al kunt vergelijken met mijn bloedziekte; de mijne zitten nog onder deze waarde en de kans op bloedingen is dan nog niet groot, maar ik weet natuurlijk niet hoe het met jouw algehele toestand is, hoogstwaarschijnlijk zit 'm daar het risico in. Misschien kun je informeren naar Cyclokapron,gaat bloedingen accuut tegen(in tablet/injectie)die heb ik altijd bij me. Tot hier mijn medische kennis over de bloedplaatjes, wie weet, alle kleine beetjes helpen???!! Wat is het schattig en ontroerend hoe Alf, Beryl en Jamey schrijven, raakt me hoe kinderen zo ontwapenend vanuit hun hart hun gevoelens kunnen opschrijven. Wat bijzonder is dat toch!!! Morgen gaan we weer terug naar A'dam en kan ik weer elke dag jullie avonturen volgen op het net. Ik zal ook een klein fotoverslagje maken van de Maccabiade, stuur ik wel naar je mail(uiteraard met onderschrift haha..met alle roddels).
    Wees sterk meiden, hou vol, jullie doen het geweldig samen, I'll keep in touch, ciao di Roma con molti baci di me xxx

• 11 Juli 2007 - 07:09

Franklin:

Hoi lief,
    wat een agressief spul heb je toch bij je.
    Je zou zeggen dat dit de tumoren wel MOET
    vernietigen.
    Hou je goed, ik ben vanaf volgend week even off line, ga naar normandie frankrijk,
    hemelsbreed een beetje dichter bij jou maar denk ik te ver om even te denken rij even langs

hou jullie goed daar in Nantes
    liefs alles bei

xxfranklin

• 11 Juli 2007 - 07:34

Froukje:

Lieve Annemieke,
    2x per dag zet ik speciaal de computer aan om te zien of er nieuws is van jullie daar in Nantes. Voor ons gaat de tijd snel en ik hoop ook voor jullie. Dat het goed met je gaat is natuurlijk fantastisch. Ook je frustatie daarover begrijp ik. Maar toch die bloedplaatjes zijn in aantal gezakt, dat moet een goed teken zijn.
    Hier gaat alles redelijk. Kirsten is nu klaar met bestralen, Onno gaat langzaam vooruit, Sigrids been is nog niet helemaal jofel. Met ons gaat het goed. We hopen in september nog een paar dagen met vakantie te gaan.
    Meisje houd je goed. Geniet een beetje (als dat gaat) van Frankrijk.
    Je hoort van ons. Ook liefs van Wim
    Dikke kus, Froukje

• 11 Juli 2007 - 08:32

Viktor :

Lieve Annemieke,

Lees net je laatste bericht en kan me zo goed voorstellen dat je je een actrice in een slechte B-film voelt. Jij bent dan wel de ster hoor trouwens... Wat ben je toch een dappere kanjer. Zin om lekker even met je te lachen in de studio en even het laatste shownieuws op onze wijze door te nemen. Belinda-gate, Karl Noten en zijn voorliefde voor peuters... Ik zie ons helemaal staan. Haha.... Iedereen mist je warmte en gezelligheid en natuurlijk de ijsblokjes in het glaasje water. Een hele dikke knuffel van mij. Hou je haaks en we volgen je op de voet.

Kus Vik.

• 11 Juli 2007 - 09:17

Christiaan:

Hey daar in Nantes,

Ik heb al een hele tijd zitten twijfelen of ik een berichtje achter zou laten en of mams (Anita in Rotterdam met hetzelfde als u)het niet of wel toe zou laten..
    Uiteindelijk toch maar gedaan.
    Ik ken het niets doen gevoel; uitkijken naar een pun van de dag, dan gaat het altijd zo langzaam.
    Ik vind dat je heel sterk bezig bent en omgaat met het geen wat je hebt, het blijft tenslotte hetgeen wat je niemand zou willen toewensen en vooral deze vorm.
    Ik wens je veel succes vrijdag en hoop dat het uiteindelijk goedkomt en dat u van uw ziekte af bent.

van Euromast in Rotterdam..
    (Christiaan, van Anita)

• 11 Juli 2007 - 15:44

David Schaling:

Tjeeminee.....
    Stuiterde vanmiddag ff bij Bert binnen in Muiden, hij bracht me op de hoogte van de onwikkelingen......
    ik lees je log
    ik leef met je mee
    ik weet hoe het voelt om daar te staan
    en uhhhh gedeelde smart is geen halve smart..
    ik voel met je mee
    ik stuur je heel veel liefde......
    dus, LIEFS en LIEFDE!!!!!!!
    xxx
    d

• 11 Juli 2007 - 17:56

Annelies:

Lieve Annemiek,

Al stuur ik niet dagelijks een berichtje naar je (en/of naar Nicole), je bent iedere dag op diverse momenten in mijn gedachten en gebeden. De berichten van jou en Nicole lees ik ook dagelijks. Ik wil je vandaag een gedicht sturen. Toen ik het las, dacht ik (weer)aan je. Here it goes:

Happiness keeps You Sweet

Trials keep You Strong

Sorrows keep You Human

Failures keep You Humble

Success keeps You Glowing

But Only God keeps You Going!

Heel veel liefs!
    Annelies

Verslag uit: Frankrijk, Nantes

Lieve vrienden,

Eigenlijk is er GEEN keus, hoe moeilijk het ook is.

Het vangnet zou het vangnet niet zijn als ze niet iets ondernomen hadden.

Vrijdag 15 Juni is de eerste injectie.
Wat houdt dat in.................................

Als dit mijn reding is, heb ik het er zelfs graag voor over.

Graag de fanfare en de olifanten voor het ziekenhuis!!!!

Nicole is natuurlijk geweldig, met haar gezin achter haar, hoe ze mij steunt.

Hier de volgende gegevens die van belang zijn.

Mobile telefoon Annemieke in Frankrijk

Citea Nantes L'Aubiniere
Chem. du Chteau de l'Aubiniere2 rue des Citrines
44300 Nantes
France

Heel erg veel liefs en tot gauw.

Annemieke

PS wie mijn vorige site uit 2003 wil lezen, het adres is:

15 September 2007

40 JAAR, nooit verwacht !

30 Augustus 2007

Uitslag en de zenuwen !!!!

29 Augustus 2007

Nederlandse scans

21 Augustus 2007

Ik leef weer !

19 Augustus 2007

Eindelijk
annemieke

Lieve vrienden, Ik weet bijna niet hoe ik moet beginnen want er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd, ik word door mijn emoties heen en weer geslingerd maar ik ga het toch proberen. Zoals jullie weten ben ik in Sept 2006 en in Jan 2007 voor de laatste keer geopereerd en blijkt dat mijn tumor marker niet daalt, maar zelfs 40% de afgelopen twee maanden is toe genomen. Er moest dus wat gebeuren en Prof Pinedo zou geen Prof Pinedo zijn, als hij al niet jaren voor mij aan het rond kijken is wat ik kan doen, behalve opereren en afwachten hoe mijn tumor groeit. Hij kwam met de optie om naar Nantes te gaan in Frankrijk, waar er een methode in een vroeg stadium is, voor mijn vorm van kanker en waar ik behandeld kan worden. Na 6 maanden en vele onderzoeken, scans, beenmerg puncties en andere onderzoeken hebben we besloten dat ik het ga doen. Wat inhoud dat ik voor 2,5 maand in Nantes moet gaan wonen en in het ziekenhuis behandeld ga worden. Het moeilijke daaraan vind ik, Beryl, Nathan, Jamey en John achter te laten, niet werken, en gewoon weg uit mijn omgeving naar Frankrijk terwijl ik geen woord frans spreek. En het niet weten wat me daar staat te gebeuren, best spannend allemaal en dat is nog zacht uitgedrukt. Na heel erg lang na gedacht te hebben (mischien had ik al het JA antwoord al diep van binnen gegeven), heb ik dan de beslissing genomen om het te doen. Eigenlijk is er GEEN keus, hoe moeilijk het ook is. Niets doen, dat lost niets op, en dan weet ik het antwoord al, en dat zint mij zeker niet. Aktie ondernemen daar ben ik meer van, en dan hoop, droom, bid en wens ik, dat ik nog een heel lang leven samen met mijn gezin kan hebben, ondanks de kanker die er in mijn lichaam huist. Het vangnet zou het vangnet niet zijn als ze niet iets ondernomen hadden. Ze hebben mij ten eerste met alles ondersteund wat ik me maar kan bedenken, tot een "help annemieke Nantes door" mail aan bekenden toe. Ik ben met Nicole 29 en 30 Mei al naar Nantes geweest om kennis te maken met de arts aldaar en alles door te spreken. We hebben woonruimte in Nantes gevonden en die bekeken, afijn alles is geregeld wat er geregeld moest worden. Nu is de het zover, ik vertrek met Nicole as Donderdag 14 Juni in de ochtend met de auto naar Nantes en oh wat ben ik nu nerveus. Als we aan komen tja dan zitten we in de bungalow die we gehuurd hebben voor 2,5 maand, maar de volgende dag gaat het beginnen. Vrijdag 15 Juni is de eerste injectie. Wat houdt dat in................................. Om 14.00 krijg ik de 1ste injectie, het lijkt wel een executie moment, (van de kanker) zo voelt het voor mij. Dit is het spannendste, want hoe reageerd mijn lichaam erop en krijg ik geen alergische reactie. Er staat op dat moment een batterij aan artsen om me heen, tot een reanimatie team aan toe, en tja waar kan je beter een hartaanval krijgen dan in het ziekenhuis. Het enige nadeel is, als ik een allergische reactie krijg dan stoppen ze direct de behandeling, en dat zou een zware tegenvaller zijn. MAAR dat gebeurd niet, ik zal daar goed doorheen komen en na een paar uur mag ik dan het ziekenhuis verlaten, en op naar de bungalow voor Nicole en mij een shabbat maaltijd maken. Tot dinsdag 19 Juni gebeurd er dan niets, maar Dinsdag 19 Juni moet ik weer het ziekenhuis in, dan krijg ik de 2de injectie, door een robot ingespoten en ga ik de isoleer cel in, de deuren gaan dicht voor een week. Dit is heftig voor mij geen mensen om me heen en totaal op mezelf aangewezen zijn. Als dit mijn reding is, heb ik het er zelfs graag voor over. Hopelijk werkt de laptop in de cel en anders is er nog altijd mijn telefoon, en die zal ik dan ook hard nodig hebben. Maandag 25 Juni is de vrijlating, als ik nog niet mensen schuw ben geworden, dan mag ik het ziekenhuis uit. Graag de fanfare en de olifanten voor het ziekenhuis!!!! Dan volgt er een periode tot ongeveer 28 Augustus, dat ik me 3 dagen per week in het ziekenhuis moet laten checken op mijn bloed en andere dingen. Wel mag ik in de bungalow blijven en hoef ik niet in het ziekenhuis te slapen, wat heel fijn zal zijn. Ik heb geen idee hoe ik me ga voelen, hoe ziek ik zal zijn / of niet, hoe ik het aan kan. Één ding weet ik wel, ik heb steun nodig, alleen kan ik het niet, en alsjeblieft steun mijn gezin, Beryl, Nathan en John ook daarin. Nicole is natuurlijk geweldig, met haar gezin achter haar, hoe ze mij steunt. Het lijkt mij NU heerlijk om mails te krijgen, telefoontjes, bezoek etc maar laten we het wel plannen en als het om wat voor reden voor mij niet gaat laat ik het weten. Hier de volgende gegevens die van belang zijn. Mobile telefoon Annemieke in Frankrijk 0033637842276 John 06-50212021 Nicole 06-21848533 Adres in Frankrijk : Citea Nantes L'Aubiniere Chem. du Chteau de l'Aubiniere2 rue des Citrines 44300 Nantes France Mocht je langs willen komen laat het dan wel eerst even weten, dan kan ik ervoor zorgen dat je daar een bungalow kan huren, of bij mij kan intrekken. Ik wil iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt op emotioneel gebied, financieel gebied en met welke manier van steun dan ook, dat ik naar Nantes kan gaan om deze kuur te ondergaan. Zonder deze mensen die zo spomtaan hebben gereageerd had ik niet weg kunnen gaan en daar ben ik jullie dan ook heel dankbaar voor. Echt geweldig hoe de reacties waren en zijn, en daarvoor alleen al ga ik ervoor zorgen dat ik zal genezen. Heel erg veel liefs en tot gauw. Annemieke PS wie mijn vorige site uit 2003 wil lezen, het adres is: http://members.lycos.nl/annemiekeraatsie/